Reduktionsmetoden, den förlorade formen.

I skogens sokande

 Den ständig Sökande

Träsnitt, förlorade formen, egen tryck upplaga på 8 ex.

Här använder jag samma stock för alla färger. Inom tryckningsprocessen börjar jag antingen med den ljusaste eller den mörkaste färgen när jag bygger vidare på bilden som jag tänkt mig och varje färg trycks i så många blad som upplagan avser. Sedan fortsätter jag att karva för nästa färg och när jag är klar med den biten trycker jag därefter på tidigare nämnda blad. Proceduren upprepas tills jag är nöjd med bilden. Antalet färger tas fram med samma stock. Den metoden tillåter inte en att trycka flera upplagor av bilden efter du har tryckt din första upplaga. Matrisen ändrar sig efter varje färg, därför kallas metoden ”den förlorade formen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *